اشتراک گذاری

قابلیت NFC در گوشی های هوشمند چه کاربردهایی دارد؟

اگر از یک گوشی هوشمند نسبتا جدید میان رده یا پرچم دار استفاده می کنید، در بخش تنظیمات گوشی می توانید قابلیتی با عنوان nfc را ببینید. قابلیت NFC در موبایل های میان رده به بالا، یک فناوری جدید است که امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می دهد. به صورت معمول از این قابلیت در برنامه های پرداخت استفاده می شود، اما این تنها یکی از کارهایی است که می توان با NFC انجام داد.

تکنولوژی NFC چندین کاربرد دیگر هم دارد که در صورت آشنایی با آنها می توان بسیاری از کارها و امور روزمره را راحت تر و سریع تر انجام داد. با این حال اکثر کاربران اصلا با این ماژول آشنایی ندارند و نمی دانند که چه کارهایی را می توان با کمک این فناوری انجام داد. از طرفی حتی در خصوص نحوه فعال سازی این ویژگی در گوشی خود نیز اطلاعی ندارند. در این مقاله از نمایندگی سامسونگ با معرفی قابلیت NFC در موبایل، با نحوه استفاده از این ویژگی جذاب و کاربردی بیشتر آشنا می شویم.

قابلیت nfc

تعمیرات گوشی به همراه گارانتی معتبر تنها در نمایندگی سامسونگ

شماره تماس : 1662

قابلیت NFC چیست؟

ابتدا بیایید با تعریف این تکنولوژی شروع کنیم. NFC مخفف عبارت Near Field Communication است که در فارسی آن را ارتباط حوزه نزدیک ترجمه می کنند. در نتیجه قابلیت NFC به یک ارتباط از نوع کوتاه برد مربوط می شود که می توان از آن در گوشی ها و تبلت هایی که به آن مجهزند استفاده کرد. این دستگاه ها می توانند با کمک فناوری NFC در فاصله نزدیک به هم به راحتی بدون نیاز به هیچ برنامه ای به هم وصل شوند و داده ها را به اشتراک بگذارند. در این اتصال یک دستگاه نقش گیرنده و دیگری نقش فرستنده را ایفا می کند تا اطلاعات از یکی به دیگری منتقل شود.

تکنولوژی NFC چطور کار می کند؟

همانطور که گفته شد ماژول ان اف سی یک ارتباط کوتاه برد را امکان پذیر می کند. اتصالی که از طریق ان اف سی برقرار می شود مانند سایر ارتباطات بر مبنای ارسال و دریافت امواج رادیویی است. با این حال یک تفاوت اساسی قابلیت NFC در موبایل را با سایر قابلیت ها مانند ماژول بلوتوث متمایز می کند و آن این است که برای استفاده از آن نیازی نیست که دو دستگاه را به صورت دستی با هم جفت کنیم. همین که دو دستگاه مجهز به این ماژول در کنار هم قرار بگیرند، اتصال آنها از طریق NFC انجام می شود.

نحوه بررسی وجود قابلیت NFC در گوشی 

برای این که بتوانیم از قابلیت NFC در موبایل خود استفاده کنیم باید ابتدا مطمئن شویم که این ویژگی در گوشی مورد نظر وجود دارد. برای بررسی این که گوشی به این ماژول مجهز است یا نه می توانید در بخش بررسی مشخصات گوشی این موضوع را بررسی کنید.

علاوه بر این می توانید نام و مدل دستگاه را در اینترنت یا در سایت سازنده سرچ کنید و با بررسی مشخصاتی که دارد، وجود یا عدم وجود ماژول ان اف سی را بررسی کنید. شما یک راه دیگر دارید که بفهمید گوشی از ان اف سی پشتیبانی می کند یا خیر و آن از طریق تنظیمات است.

در منوی تنظیمات گوشی عبارت NFC را سرچ کنید و ببینید که آیا این گزینه در منوی تنظیمات دستگاه وجود دارد یا اینکه گوشی از آن پشتیبانی نمی کند. مورد مهم بعدی باتری گوشی است که می تواند به شما در خصوص پشتیبانی کردن دستگاه از این قابلیت اطلاع اطلاع دهد. در صورتی که گوشی به ان اف سی مجهز باشد روی باتری لوگوی آنتن NFC را می بینید.

شما می توانید با کمک برنامه های اختصاصی موجود نیز بررسی کنید و ببینید که چه دستگاهی به تکنولوژی NFC مجهز است. زمانی که یک گوشی یا تبلت به NFC مجهز باشد، قطعا با نزدیک کردن آن به یک دستگاه دیگر که از این ویژگی پشتیبانی می کند واکنش نشان می دهد.

تکنولوژی nfc

با NFC چه کارهایی انجام می شود؟

زمانی که مطمئن شدید گوشی یا تبلت هوشمند شما به قابلیت NFC مجهز است می توانید در موارد مختلفی از این ویژگی استفاده کنید. مهمترین کاربردهای این تکنولوژی در گوشی های هوشمند و سایر دستگاه های مشابه شامل موارد زیر می شود:

  • جفت کردن راحت دو دستگاه و اشتراک گذاری اطلاعات بین آنها
  • استفاده از گوشی هوشمند به عنوان جایگزین کارت های بانکی با تبدیل کردن آن به یک کیف پول الکترونیک از طریق NFC
  • می توانید با کمک گوشی پارکومتر را پرداخت کنید
  • می توانید از طریق تکنولوژی NFC در گوشی کارت پرواز را بگیرید
  • می توانید درب های مجهز به فناوری NFC را با کمک گوشی باز و بسته کنید
  • شما می توانید اطلاعات شرکت های تبلیغاتی که از ماژول NFC برای تبلیغ محصولات خود استفاده می کنند را با کمک ویژگی ان اف سی روی موبایل دریافت کنید
  • اتصال موبایل به پرینترهای مجهز به NFC و پرینت گرفتن راحت اسناد و مدارک
  • وصل کردن گوشی به تلویزیون های هوشمند مجهز به تکنولوژی ان اف سی 
  • وصل کردن موبایل به سیستم های صوتی و تصویری مجهز به NFC
  • استفاده از قابلیت شارژ بی سیم NFC برای شارژ کردن گوشی
  • استفاده از NFC برای انجام تمامی پرداخت های بانکی و پرداخت هزینه وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس

این مطلب کاربردی را از قلم نیندازید: آموزش اتصال گوشی به تلویزیون

در چه حالت هایی می توان از NFC در دستگاه های هوشمند استفاده کرد؟

تمام کارهایی که می توانید با قابلیت NFC در موبایل تان انجام دهید در چند حالت مختلف امکان پذیر است. البته استفاده از این حالت ها بیشتر به نوع کاربرد و دستگاه هایی دارد که می خواهید از آنها استفاده کنید. یکی از حالت های رایج، اتصال همتا به همتاست که در آن دو گوشی با قابلیت ان اف سی به هم وصل شده و اطلاعاتی مانند عکس و فیلم بین آنها رد و بدل می شود. علاوه بر این اتصال دو دستگاه مجهز به ان اف سی می تواند از نوع خواندن و نوشتن هم باشد؛ که این حالت اتصال بیشتر برای اتصال دستگاه ها به تگ های NFC کاربرد دارد. حالت سوم هم حالت شبیه ساز کارت نام دارد که بیشتر برای اتصال کارت های بانکی به دستگاه های NFC خوان مورد استفاده قرار می گیرد. در گوشی های هوشمند اکثر حالت های اتصال و استفاده از NFC، اتصال همتا به همتا است.

مراحل فعال کردن تکنولوژی NFC در گوشی

اگر مطمئن شدید که این قابلیت در گوشی هوشمند شما وجود دارد می توانید برای فعال سازی آن ابتدا وارد بخش تنظیمات گوشی شوید و در آنجا روی قسمت Connections کلیک کنید. در صفحه بعدی باید به دنبال گزینه NFC and contactless payments بگردید و آن را روی حالت فعال یا روشن قرار دهید. با روشن شدن این قابلیت در گوشی می توانید از آن برای اتصال دو دستگاه استفاده کنید. برای استفاده از قابلیت NFC برای انجام پرداخت های مورد نیاز ابتدا گزینه Contactless payments را زده و سپس با دنبال کردن دستورالعمل های سرویس پرداخت مورد نظر، از آن برای انجام پرداخت های خود با موبایل استفاده کنید. 

کاربرد nfc در گوشی هوشمند

تگ NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

در دستگاه های هوشمند ماژول NFC در دستگاه تعبیه شده است. اما علاوه بر آن یک سری چیپ های کوچک به نام تگ های ان اف سی هم وجود دارند که به صورت جداگانه یک دستگاه غیر فعال اند. اما به محض این که به یک دستگاه فعال مانند گوشی مجهز به قابلیت NFC وصل شوند می توانند اطلاعات را ارسال کنند. این تگ ها نمی توانند به صورت مجزا اطلاعات را پردازش کنند. اما حاوی یک سری اطلاعات اند که دستگاه های فعال مجهز به NFC مانند گوشی می تواند اطلاعات آنها را دریافت کرده و بخواند. برای مثال منوی رستوران ها می تواند یک تگ NFC باشد که با اسکن آن می توان اطلاعات را دریافت کرد.

آیا امکان افزودن ماژول NFC به گوشی های هوشمند وجود دارد؟

با وجودی که قابلیت NFC به گوشی های میان رده به بالای جدید محدود می شود، اما می توان دستگاه هایی که از این قابلیت پشتیبانی نمی کنند را هم به یک دستگاه مجهز به NFC تبدیل کرد. کافی است یک سیم کار با تراشه NFC را خریداری کنید تا این ویژگی به گوشی شما اضافه شود. در حال حاضر هم اپراتور همراه اول و هم ایرانسل در ایران سیم کارت های مجهز به تکنولوژی NFC را عرضه می کنند که می توان با خرید آنها گوشی را به یک دستگاه فعال مجهز به NFC تبدیل کرد.

3/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *