به عنوان یک گیمر اگر یک کنسول بازی قدیمی یا جدید دارید، می توانید یا از تلویزیون یا یک مانیتور گیمینگ، برای پخش بازی های تان استفاده کنید. اما ممکن است برای انتخاب نمایشگر از بین مانیتور و تلویزیون، تردید داشته باشید. شما باید برای انتخاب، به مقایسه تلویزیون و مانیتور برای بازی نیاز دارید تا ببینید که کدام دستگاه مزیت های بیشتری برای شما خواهد داشت. بدون شک هم مانیتور و هم تلویزیون یک سری مزیت ها دارد که می توانید بر اساس آن، بین مانیتور گیمینگ یا تلویزیون یکی را به عنوان نمایشگر بازی انتخاب کنید. اما چطور باید بین این دستگاه ها یکی را انتخاب کنید؟ هر کدام از آنها چه مزیت هایی برای شما خواهند داشت؟ آیا نمایشگری که خریداری می کنید با تلویزیون های خانگی فرق دارد و شما به ویژگی های متفاوتی برای بازی نیاز دارید؟ در این مقاله به صورت کامل به این موضوعات می پردازیم و با بررسی تفاوت نمایشگر با تلویزیون های خانگی و مشخصات و قابلیت های یک مانیتور گیمینگ، به صورت کامل به مقایسه تلویزیون و مانیتور برای بازی خواهیم پرداخت.
برای مقایسه تلویزیون و مانیتور برای بازی کدام ویژگی ها اهمیت دارند؟
شما در زمان استفاده از یک مانیتور گیمینگ یا تلویزیون برای اجرای بازی ها، باید به یک سری ویژگی ها توجه بیشتری کنید، چرا که این ویژگی ها مشخص می کنند که بازی های شما با چه سرعت و کیفیتی اجرا می شوند و تجربه شما از اجرای بازی ها در چه سطحی است. برای مقایسه تلویزیون و مانیتور برای بازی باید به نکات زیر توجه کرد:
- رفرش ریت تلویزیون بیشتر است یا مانیتور؟
- مقایسه رفرش ریت متغیر تلویزیون و مانیتور
- LFC و اهمیت آن در اجرای بازی ها
- مقایسه نرخ پاسخ دهی در تلویزیون و مانیتور
- لگ ورودی
- مقایسه سایز و قیمت تلویزیون و مانیتور
- تفاوت رزولوشن تلویزیون و مانیتور
- مشخصات هوشمند و تکنولوژی های مناسب بازی
تمام این مشخصات در انتخاب بین یک تلویزیون یا یک مانیتور برای بازی به شما کمک می کند. در واقع می توانید با در نظر گرفتن این مشخصات به راحتی متوجه شوید که برای بازی های تان به چه چیزی نیاز دارید.
پیشنهاد سایت: دلایل بهم ریختن رنگ مانیتور سامسونگ
رفرش ریت تلویزیون بیشتر است یا مانیتور؟
رفرش ریت یا نرخ به روز رسانی اولین متغیری است که در مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی باید به آن توجه کرد. این فاکتور مستقیما روی تجربه بازی شما تاثیر دارد. نرخ به روز رسانی در واقع تعداد به روز رسانی های تصویر در نمایشگر را تعیین می کند و هر چقدر که نرخ به روز رسانی بالاتر باشد، بازی ها سریع تر و روان تر اجرا می شوند. در این زمینه مانیتورها جلوتر از تلویزیون ها هستند. مانیتورها، خصوصا مدل هایی که اختصاصا برای بازی طراحی شده اند می توانند نرخ های به روز رسانی بسیار بالاتر، حتی تا 360 هرتز را ارائه کنند. مانیتورها در کل با نرخ به روز رسانی 120، 144، 240 و 360 هرتزی عرضه می شوند. این در حالی است که در تلویزیون ها، نرخ به روز رسانی در بالاترین حالت به 60 یا نهایتا 120 هرتز می رسد. هر چقدر که این عدد بیشتر باشد، سرعت اجرای بازی ها بیشتر است و بازی ها روان تر و نرم تر اجرا می شوند. به همین دلیل هم باید حتما برای انتخاب نمایشگر مناسب بازی، در درجه اول به نرخ نوسازی یا رفرش ریت توجه کرد. با این حال باید گفت که حتی رفرش ریت 120 هرتز هم می تواند تجربه بصری خوبی را ارائه دهد. خصوصا این که در تلویزیون های مدرن تر، سایر تکنولوژی های تصویر به کار رفته مانند فناوری TruMotion یا فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی موجب شده که اجرای بازی ها در همین حد رفرش ریت هم مناسب و روان باشد. اما قاعدتا این روان بودن به پای مانیتورهای بازی با رفرش ریت های بالاتر نمی رسد.
مقایسه رفرش ریت متغیر تلویزیون و مانیتور برای بازی
فاکتور دیگری که برای مقایسه تلویزیون و مانیتور برای بازی باید به آن توجه کرد، مشخصه ای به نام نرخ به روز رسانی متغیر یا VRR است. این فاکتور در واقع به معنی هماهنگ کردن نرخ فریم بازی ها، با نرخ به روز رسانی پشتیبانی شده در مانیتور یا تلویزیون است. در مانیتورها از فناوری هایی استفاده شده که به کمک آنها به راحتی نرخ فریم بازی ها با نرخ نوسازی مانیتور هماهنگ می شود. اگر چنین اتفاقی نیفتد، شاهد پارگی تصویر یا Screen Tearing در اجرای بازی ها هستیم. در تلویزیون ها هم بسته به این که نرخ نوسازی چقدر است، فناوری نرخ به روز رسانی متغیر وجود دارد که به این طریق هماهنگ سازی نرخ به روز رسانی تلویزیون با نرخ فریم بازی ها تا حد زیادی انجام می شود. اما نمی توان گفت که کارایی این فناوری در تلویزیون ها به اندازه عملکردی است که در یک مانیتور گیمینگ مشاهده می کنیم. به این ترتیب باز هم اگر بخواهیم بین تلویزیون یا مانیتور گیمینگ یکی را انتخاب کنیم؛ هنوز مانیتورها از تلویزیون ها جلوترند.
این مقاله را از قلم نیندازید: آموزش تنظیمات مانیتور سامسونگ
LFC و اهمیت آن در اجرای بازی ها
یکی دیگر از ویژگی های مهم برای مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی، LFC یا Low Framerate Compensation است. کاری که LFC انجام می دهد، افزایش تعداد فریم های بازی در مواقعی است که نرخ رفرش ریت متغیر بیشتر از نرخ رفرش ریت دریافتی از کنسول بازی است. این ویژگی هم اهمیت زیادی دارد، چرا که با وجود آن اجرای بازی ها بسیار نرم تر، سریع تر و روان تر می شود. باز هم در این مورد مانیتورها عملکرد بهتری دارند و به همین دلیل هم آنها می توانند به نسبت بازی ها را روان تر و بهتر اجرا کنند.
مقایسه نرخ پاسخ دهی در تلویزیون و مانیتور
فاکتور مهم بعدی برای مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی، زمان پاسخ گویی یا Response Time است. بر عکس سایر فاکتورها، برای اجرای روان تر و بهتر بازی ها، هر چقدر که زمان پاسخ دهی پایین تر باشد، بهتر است. در تلویزیون ها این فاکتور با میلی ثانیه مشخص می شود. زمان پاسخ دهی نشان می دهد که در یک نمایشگر، پیکسل ها برای تغییر رنگ خود به چه مدت زمانی نیاز دارند. زمانی که این عدد بالا باشد، یک تصویر شبح مانند قبل از اجرای بازی ها روی صفحه نمایش داده می شود. بدون شک مانیتورها برای این ویژگی بهینه ترند. اما تلویزیون ها هم در زمینه نرخ پاسخ دهی عملکرد بدی ندارند، به شرطی که یک نمایشگر درست را انتخاب کنید. تلویزیون هایی که پنل آنها از نوع IPS است، نرخ پاسخ دهی پایین تری دارند و معمولا این عدد 5 میلی ثانیه است. اما در تلویزیون هایی که پنل آنها از VA است، با نرخ پاسخ دهی 15 میلی ثانیه، گزینه چندان مناسبی برای اجرای بازی ها نیستند. در نتیجه بهتر است اگر قصد استفاده از یک تلویزیون برای اجرای بازی ها را دارید، حتما از پنل های IPS یا ترجیحا تلویزیون های OLED برای این منظور استفاده کنید.
✅ خدمات تخصصی نمایندگی: تعمیر مانیتور سامسونگ
لگ ورودی مانیتور و تلویزیون
در کنار نرخ پاسخ دهی، فاکتور تاثیر گذار بعدی در کیفیت اجرای بازی ها، لگ ورودی است. بنابراین برای مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی، لازم است که به عدد لگ ورودی هم توجه کنید. لگ ورودی هم با میلی ثانیه مشخص می شود. جالب است بدانید که در مورد اینپوت لگ یا لگ ورودی، برعکس سایر ویژگی ها، تلویزیون ها نسبت به مانیتورها عملکرد بهتری دارند. با کاهش عدد لگ ورودی، تجربه بازی ها نیز روان تر و سریع تر می شود. با این حال دو فاکتور مهم در انتخاب تلویزیون یا مانیتور گیمینگ از نظر لگ ورودی باید در نظر گرفته شود. اول از همه، قابلیت حالت بازی در مانیتور یا تلویزیون مورد نظر است. اما با روشن کردن حالت بازی مانیتورها دقیقا چه اتفاقی می افتد؟ مهمترین اثری که حالت بازی دارد، کاهش لگ ورودی است. مورد مهم بعدی، انتخاب تلویزیون هایی با لگ ورودی کمتر از 16 میلی ثانیه است. حتی برای یک تجربه روان تر، بهتر است تلویزیون انتخاب نرخ نوسازی 120 هرتزی داشته باشد تا به این ترتیب عدد لگ ورودی نصف این مقدار شود.
مقایسه سایز و قیمت تلویزیون و مانیتور
حالا که به مهمترین ویژگی های فنی یک نمایشگر برای اجرای بازی ها پرداختیم، نوبت به مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی از نظر قیمت و سایز صفحه نمایش می رسد. اول از همه بیایید به اندازه صفحه اشاره کنیم. در این زمینه قطعا تلویزیون ها سایزهای بالاتری دارند، چرا که شما می توانید یک تلویزیون پیشرفته و با کیفیت را در سایزهای بسیار بزرگ خریداری کنید. اما از نظر سایز و اندازه صفحه نمایش، مانیتورها محدودترند و نهایت اندازه آنها بین 24 تا 32 اینچ متغیر است. به ندرت ممکن است مانیتورهایی با اندازه بزرگتر وجود داشته باشد و اکثر آنها سفارشی هستند. اما یک نکته مهم در خصوص اندازه نمایشگر وجود دارد که باید به آن توجه داشت و آن فاصله نشستن گیمرها نسبت به نمایشگر است. اگر قرار است در یک فاصله زیاد از صفحه نمایش بازی کنید، باید نمایشگرهای بزرگتری بخرید. اما برای نشستن در یک فاصله کم، نمایشگرهایی با سایز بزرگ مناسب نیست و می تواند برای چشم ها خسته کننده باشد. البته میزان روشنایی و رزولوشن تصویر هم روی کیفیت تصاویر و اندازه مناسب موثر است. قیمت دستگاه های مختلف هم با توجه به مشخصات و اندازه ای که دارند متفاوت است و معمولا تلویزیون هایی که برای اجرای بازی ها مناسب اند، قیمت بالاتری نسبت به مانیتورها دارند.
تفاوت رزولوشن تلویزیون و مانیتور
برای مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی، قطعا باید به کیفیت و وضوح تصاویر نمایشگر هم توجه کنید. در خصوص انتخاب رزولوشن مناسب، اول از همه باید به سایز صفحه نمایش توجه کرد. هر چقدر که نمایشگر انتخابی سایز بزرگتری داشته باشد، باید کیفیت یا رزولوشن بالاتری هم داشته باشد. اما اگر انتخاب شما یک مانیتور 24 اینچی است، رزولوشن های پایین تر اما مناسب مانند کیفیت 1080 هم برای اجرای بازی ها کافی است. با این وجود از نظر تفاوت بین تلویزیون یا مانیتور گیمینگ باید گفت که اکثر این دستگاه ها می توانند کیفیت های لازم و رزولوشن های مناسب بازی را ارائه کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: دلایل روشن نشدن مانیتور سامسونگ
مشخصات هوشمند و تکنولوژی های مناسب بازی
در نهایت برای اجرای یک بازی هیجان انگیز و روان، می توان مشخصات هوشمند و تکنولوژی های به کار رفته در نمایشگر را هم در نظر گرفت. برای مثال یکی از این تکنولوژی ها، تکنولوژی HDR است. این مشخصه را می توانید در تلویزیون های 4K و گران قیمت تر ببینید که کیفیت نمایش تصاویر در آنها بسیار بالاست و تصاویری واقعی را مشاهده می کنید. سایر فناوری ها و ویژگی های هوشمند هم معمولا در اکثر تلویزیون های مدرن امروزی وجود دارد که می توان از آنها برای داشتن یک تجربه کاربری بهتر و روان تر استفاده کرد. در مقایسه تلویزیون با مانیتور برای بازی، معمولا تلویزیون ها فناوری های پیشرفته تری نسبت به مانیتورها دارند. اما این موضوع هم با تولید یک سری مانیتور حرفه ای و مدرن توسط سامسونگ تغییر کرد، چرا که این کمپانی با تولید یک سری مانیتور جدید و پیشرفته، به خوبی در این زمینه توانسته جای تلویزیون های هوشمند را برای گیمرها بگیرد. اما از آن جایی که شاید قیمت این محصولات کمی بالاتر باشد، اکثر کاربران خرید یک تلویزیون هوشمند یا مانیتورهای معمولی را ترجیح می دهند.