وسایل برقی معمولا برق زیادی مصرف می کنند و همیشه یکی از دغدغه های کاربران این است که دستگاه مورد استفاده آنها چقدر برق مصرف می کند. اما قطعا تمام وسایل برقی به یک میزان برق مصرف نمی کنند. برای مثال میزان مصرف برق ماشین لباسشویی با میزان مصرف برق یک یخچال یا یک تلویزیون فرق دارد.
جدا از نوع دستگاه، مصرف برق مدل های مختلف یک محصول هم با متفاوت است. اطلاعات مربوط به هر دستگاه که به صورت یک برچسب پشت آن قرار گرفته است مشخص کننده میزان برقی است که وسیله برقی مورد نظر مصرف می کند. اگر می خواهید بدانید که مصرف برق ماشین لباسشویی شما چقدر است، در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنیم.
میزان مصرف برق ماشین لباسشویی به چه عواملی بستگی دارد؟
برای این که بفهمیم دقیقا ماشین لباسشویی چه میزان برقی مصرف می کند باید چند فاکتور را در نظر گرفت. در واقع این موارد فاکتورهایی هستند که در میزان برق مصرفی لباسشویی مورد نظر تاثیر دارند. به این ترتیب میزان مصرف برق ماشین لباسشویی بر اساس موارد زیر مشخص می شود:
- میزان وات ماشین لباسشویی
- مدل و برند دستگاه
- تعداد روزهایی که از ماشین لباسشویی استفاده می کنید
- نوع برنامه شست و شوی مورد استفاده
- گرید انرژی دستگاه
- نو یا قدیمی بودن ماشین لباسشویی
- میزان لباس هایی که در لباسشویی قرار می دهید
- مشترک پر مصرف بودن یا کم مصرف بودن
در ادامه با بررسی هر کدام متوجه می شویم که چطور این فاکتورها می توانند بر میزان برق مصرفی لباسشویی تاثیر بگذارند.
میزان وات ماشین لباسشویی
اولین فاکتور مهم و صد در صد تاثیرگذار در میزان مصرف برق ماشین لباسشویی، میزان وات دستگاه مورد نظر است. هر دستگاهی بسته به مدلی که دارد میزان وات متفاوتی برای آن تعریف شده است. کلا وسایل برقی بر اساس چند وات بودن دسته بندی می شوند و با هم تفاوت دارند. لباسشویی ها نیز همین گونه اند و بر اساس میزان وات از هم متمایز می شوند. برای مثال برخی مدل ها 400 وات و برخی نیز تا 1400 وات متغیرند.
قطعا هر چقدر میزان وات دستگاه بیشتر باشد، میزان برق مصرفی هم بیشتر است. برای مثال یک دستگاه 1000 وات تقریبا دو برابر یک دستگاه 500 وات ( با فرض ساعت کارکرد مشابه ) برق مصرف می کند. بنابراین در اولین قدم برای محاسبه برق مصرفی لباسشویی خود باید ببینید که لباسشویی مورد نظر چند وات است.
مدل و برند دستگاه
مدل و برند دستگاه گزینه دیگری است که روی میزان مصرف برق ماشین لباسشویی موثر است. برخی مدل ها و به خصوص برخی برندها کلا به کم مصرف بودن مشهورند. برندهای حرفه ای تر و مدل های رده بالایی که بر اساس فناوری های روز طراحی شده اند به گونه ای کار می کنند که میزان برق کمتری مصرف کنند. البته همیشه هم نمی توان چنین مشخصه ای را در نظر گرفت، چرا که بسته به برنامه شست و شوی حرفه ای تری که در لباسشویی های رده بالا وجود دارد، میزان مصرف برق هم بیشتر می شود.
تعداد روزهایی که از ماشین لباسشویی استفاده می کنید
مورد بعدی در محاسبه برق مصرفی لباسشویی تعداد روزهایی است که دستگاه را روشن می کنید. برای مثال اگر یک لباسشویی 1000 وات دارید و سه روز در هفته با یک برنامه شست و شوی عادی لباس ها را می شویید، تقریبا دستگاه شما حدود 156 کیلووات بر ساعت برق مصرف می کند. حال هر چقدر این تعداد روزها و میزان شست و شوها کمتر یا بیشتر باشد، این میزان مصرف برق ماشین لباسشویی نیز کم و زیاد می شود.
نوع برنامه شست و شوی مورد استفاده
فاکتور موثر بعدی در میزان برق مصرف شده توسط لباسشویی نوع برنامه شست و شوی دستگاه مورد نظر است. یک برنامه شست و شوی روزانه با میزان دور خشک کن لباسشویی یا شست و شوی کمتر قطعا میزان انرژی کمتری نسبت به برنامه های شست و شوی طولانی تر و حرفه ای تر مصرف می کند.
برای مثال اگر شما از برنامه شست و شوی لباس کودک استفاده کنید که بسته به مدل بیشتر از دو ساعت زمان شست و شو دارد، میزان مصرف برق ماشین لباسشویی در مقایسه با یک برنامه Daily wash 30 دقیقه ای بسیار بیشتر است. از طرفی اگر برنامه شست و شو را روی دمای بالای آب تنظیم کنید، به میزانی که لباسشویی باید برای گرم کردن آب انرژی مصرف کند، میزان مصرف برق هم بیشتر می شود.
گرید انرژی دستگاه
دستگاه های برقی نظیر یخچال و لباسشویی با یک گرید انرژی عرضه می شوند که این گرید انرژی مشخص کننده نوع مصرف است. اگر لباسشویی شما گرید انرژی A یا حتی A+ را دارد، یعنی کمترین میزان انرژی را مصرف می کند و جزو دستگاه های کم مصرف دسته بندی می شود. به ترتیب گرید انرژی B، C و … به این معنی است که میزان مصرف برق ماشین لباسشویی مورد نظر بیشتر است.
نو یا قدیمی بودن ماشین لباسشویی
عامل موثر بعدی در برآورد میزان مصرف برق ماشین لباسشویی نو یا قدیمی بودن دستگاه است. یک لباسشویی قدیمی با یک مدت زمان مشابه کارکرد معمولا میزان برق بیشتری نسبت به یک لباسشویی جدید مصرف می کند.
میزان لباس هایی که در لباسشویی قرار می دهید
میزان لباس هایی که در لباسشویی می گذارید هم روی میزان مصرف برق ماشین لباسشویی موثر است. اگر بیش از ظرفیت لباسشویی در آن لباس بگذارید و بسیار سنگین شود، میزان برق بیشتری مصرف می کند.
مشترک پر مصرف بودن یا کم مصرف بودن
در نهایت عامل مهمی که در میزان مصرف برق ماشین لباسشویی موثر است، به میزان مصرف برق کلی هر خانوار بستگی دارد. اگر شما جزو مشترکین کم مصرف باشید، میزان برق مصرفی شما هزینه کمتری دارد. اما در دسته مشترکین پر مصرف میزان محاسبه مصرف معمولا به نحوی است که آن را دو برابر حالت عادی محاسبه می کنند. هر چقدر مصرف بالاتر رود، میزان برق مصرفی محاسبه شده نیز به صورت تصاعدی بیشتر می شود.
آیا می دانید: معنی کلمات روی نمایشگر و دکمه های یخچال سامسونگ چیست؟
چطور هزینه و میزان مصرف برق را محاسبه کنیم؟
حالا که با تمام فاکتورهای موثر در میزان مصرف برق ماشین لباسشویی آشنا شدید برای برآورد تقریبی هزینه مصرف برق و میزان مصرف باید به این شکل عمل کرد: میزان کارکرد سالانه بر اساس وات دستگاه و میانگین روزهای استفاده ( 3 روز ) به شکل زیر تعیین می شود:
لباسشویی با وات 400 سالانه 62.4 کیلووات ساعت. به همین ترتیب به میزانی که وات دستگاه بالاتر برود، میزان مصرف هم به همان نسبت بیشتر می شود. برای مثال یک دستگاه 1100 واتی در سال 171.6 کیلووات بر ساعت برق مصرف می کند. حالا می توان این میزان مصرف سالانه را برای هر ماه محاسبه کرد. در ادامه میزان هزینه برق برای هر کیلووات ساعت را باید در نظر گرفت. اگر میزان مصرف بین 0 تا 100 باشد، هزینه برای یک کیلووات ساعت 600 ریال است.
بین 100 تا 200 این مقدار 700 ریال و بین 200 تا 300 این مقدار به 1500 ریال می رسد. به این ترتیب برای مثال اگر یک لباسشویی 700 واتی داشته باشید، اگر در دسته مشترکین کم مصرف باشید هزینه برق مصرفی لباسشویی در هر ساعت 400 تومان است و اگر جزو مشترکین پر مصرف باشید، این هزینه 1050 تومان است. به همین ترتیب می توان بر اساس وات دستگاه، میزان مصرف ماهانه و هزینه تعیین شده، هزینه برق مصرف شده توسط ماشین لباسشویی را محاسبه کرد.
چرا لباسشویی برق زیادی مصرف می کند؟
گاهی اوقات میزان مصرف برق ماشین لباسشویی برخی از این قاعده پیروی نمی کند و بیشتر از حد معمول برق مصرف می کند. دلیل آن را می توان به موارد متعددی ربط داد. در بیشتر مواقع لباسشویی خراب شده و به دلیل بروز مشکل در یک قطعه میزان برق مصرفی افزایش یافته است. خرابی پمپ تخلیه یکی از این موارد است. نکته دیگر مربوط به سرویس نشدن به موقع لباسشویی یا کثیفی فیلتر آن مربوط می شود.
اگر لباسشویی بیش از حد قدیمی باشد هم بیشتر برق مصرف می کند. روشن کردن دستگاه در ساعات اوج مصرف برق یا پر کردن لباسشویی با میزان زیادی لباس از دیگر دلایلی است که لباسشویی برق بیشتری مصرف می کند. در این شرایط بهتر است با مراجعه به نمایندگی تعمیر لباسشویی سامسونگ ، با عیب یابی و رفع مشکلات آن از بازدهی بهتر دستگاه بهره مند شوید.
برای تعمیر فیلتر برق لباسشویی سامسونگ با تکنسین های مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.